Den her brownie, den tager kegler hver eneste gang jeg laver den og det er klart ikke for meget at kalde den verdens bedste! I bunden er den klæg og saftig og i toppen er den sprød og knasende. Kort sagt er denne kage bare i en klasse for sig og jeg vil næsten garantere, at dine gæster vil falde på halen over, hvor god den er!
Jeg har lavet denne udgave glutenfri og laktosefri, da vi har en i familien, der lider af glutenallergi og flere der er laktoseintolerante. Du kan sagtens bare erstatte jyttemelet med almindeligt hvedemel og vegan block med Lurpak eller lignende.
Kagen gør sig allerbedst kold, så hvis du har tid, så lav den dagen i forvejen.
Kagen kan holde sig ca. 10 dage på køl … men det kommer den næppe til! I har garanteret spist den inden 😉
Fantastisk kage!
Hvad er årsagen til, at du bruger Jyttemel?
Jeg brugte: husk, rismel, boghvedemel og tapioka stivelse og det blev skønt.
Hej Lone,
Tak, det er jeg glad for, du også synes 🙂
Jeg bruger jyttemel for nemhedens skyld. Man kan selvfølgelig sagtens lave sin egen glutenfri melblanding, det er bare ikke så ofte jeg bager glutenfrit. Så jeg har vurderet, at det ikke var ‘besværet’ værd 🙂
Hejsa hvor stor en for skal formen være, passer den til en springform eller er det for lille? 🙂
Hej Line,
Den jeg plejer at bruge, vil jeg skyde på er ca. 20×30 cm. 🙂
Rigtig fin opskrift, men første gang jeg prøvede at lave kagen, brændte den på i ovnen.. da jeg lavede den anden gang med alm. Ovn i stedet for varmluft, fungerede det dog meget godt. Så der burde bare ikke stå 35 i varmluft 🙂
Hej Mette,
Hvor er jeg glad for du skriver det 🙂 Det er nemlig en fejl, at jeg har fået skrevet varmluft, for du har helt ret, den skal jo bages ved almindelig varme. Det er rettet i opskriften nu 🙂