flødeboller

Veganske flødeboller

Flødeboller … mums!

Jeg er 2 dage inde i min påskeferie, og jeg er allerede ved at kede mig halvt ihjel. For ikke at kede mig helt ihjel, var jeg nødt til at finde på noget at lave. Og findes der nærmest noget bedre at bruge tiden på, end madlavning?! Det tror jeg ikke! 🙂

Det meste af dagen i dag er blandet andet gået med at lave kartoffelsalat, tomatsalat, champignon a la creme og flødeboller. Det har været en lang dag i køkkenet … men uden kedsomhed! 🙂

Klassiske flødeboller er jo på ingen måde veganske, idet flødebolleskummet som regel primært består af æggehvide. Og udfra det, skulle man jo tro, at det ville være temmelig svært at veganisere opskriften. Men det er faktisk slet ikke så kompliceret at lave veganske flødeboller.

Vandet fra dåsekikærter kan nemlig piskes helt stift. Kikærtevandet kaldes aquafaba. Og med aquafaba kan du snildt lave vegansk marengsskum. Det fungerer faktisk på præcist samme måde, som hvis du havde lavet det med æggehvider. Først pisker du aquafabaen og dernæst tilsætter du din varme sukkerlage, så marengsen bliver helt stiv og stabil. Easy peasy.

Så snart du har din stiftpiskede flødebolleskum, er det sådan set bare at samle flødebolleskummen med en flødebollebund (her har jeg brugt en marcipanbund, men du kan også bruge fx mariekiks) og så at overtrække med chokolade.

Rating

  • (5 /5)
  • 10 ratings

Andre opskrifter i samme kategori