Flødeboller … mums!
Jeg er 2 dage inde i min påskeferie, og jeg er allerede ved at kede mig halvt ihjel. For ikke at kede mig helt ihjel, var jeg nødt til at finde på noget at lave. Og findes der nærmest noget bedre at bruge tiden på, end madlavning?! Det tror jeg ikke! 🙂
Det meste af dagen i dag er blandet andet gået med at lave kartoffelsalat, tomatsalat, champignon a la creme og flødeboller. Det har været en lang dag i køkkenet … men uden kedsomhed! 🙂
Klassiske flødeboller er jo på ingen måde veganske, idet flødebolleskummet som regel primært består af æggehvide. Og udfra det, skulle man jo tro, at det ville være temmelig svært at veganisere opskriften. Men det er faktisk slet ikke så kompliceret at lave veganske flødeboller.
Vandet fra dåsekikærter kan nemlig piskes helt stift. Kikærtevandet kaldes aquafaba. Og med aquafaba kan du snildt lave vegansk marengsskum. Det fungerer faktisk på præcist samme måde, som hvis du havde lavet det med æggehvider. Først pisker du aquafabaen og dernæst tilsætter du din varme sukkerlage, så marengsen bliver helt stiv og stabil. Easy peasy.
Så snart du har din stiftpiskede flødebolleskum, er det sådan set bare at samle flødebolleskummen med en flødebollebund (her har jeg brugt en marcipanbund, men du kan også bruge fx mariekiks) og så at overtrække med chokolade.
Hej Katrine,
Hvor lang tid kan de holde sig?
Vh. Sophie
Hej Sophie,
Beklager det sene svar. Jeg ved desværre ikke med sikkerhed, hvor længe de kan holde sig. Men ingredienserne tages i betragtning, ville jeg godt turde satse på weekenden over på køl. Men der er ingen tvivl om, at de er bedst friske 🙂
Bedste hilsner
Hej Mie,
Beklager det sene svar. Hmm, jaaah, jeg vil næsten tro, at det er temperaturen, der er synderen. Jeg synes ikke jeg har haft problemer med, at skummet faldt sammen i hvert fald. Worst case, kan du også tilsætte lidt agar agar for at stive skummet af. Men det burde ikke være nødvendigt.
Håber det lykkes bedre næste gang 🙂
God jul!
Hej Katrine! Jeg har lavet opskriften i dag og det var overraskende nemt, ift hvad man tror om veganske flødeboller. Skummet var nemt at sprøjte, men da overtrækschokoladen var kølet af og de skulle spises, faldt skummet fuldstændig sammen og de var noget gris at spise. Mit stegetermometer drillede lidt, så jeg er usikker på om sukkermassen nåede helt op på de 120 grader. Kan det have været dét, der gjorde det, eller bliver skummet bare hurtigt meget blødt?