Vegansk mayo

Vegansk mayo

Plantemayonnaise imponerer mig.

Første gang jeg lavede det, var jeg nærmest helt ekstatisk (seriøst … min kæreste gloede virkelig mærkeligt på mig) over, at det lykkedes mig at få en fast emulgeret masse ud af soyamælk og olie. Noget som jeg hidtil havde troet kun kunne lade sig gøre med æggeblomme. Det var som om, det var hele min barnelærdom, der blev gennemhullet.

Og jeg er glad for, at den blev gennemhullet. For jeg var ikke specielt tilfreds med at skulle undvære mayo. Jeg bruger det nemlig både til frokost, som dyppelse til pomfritter og til hjemmelavede dressinger – altså ikke hver dag, tre gange om dagen. Men når vi nu skal have pomfritter, dressing eller en eller anden slags bolle til frokost med “pålæg”.

Senere har jeg så fundet ud af, at jeg, uanset hvad, ikke havde behøvet undvære mayo, for det kan jo lade sig gøre at købe plantemayo færdigt også. Men altså, når du har prøvet at lave plantemayo selv, så tror jeg, du vil være enig i, at der ikke er nogen grund til at betale knapt 33 kr. for et glas mayo.

Denne portion har ca. kostet 10 kr. Og der er vel at mærke ca. 3 gange så meget i denne portion, som der er i det glas fra Naturli’.

Tip!

Du kan også bruge Aldis soyarismælk. Den er lidt billigere end Naturli’s. MEN, når jeg har brugt den, har jeg oplevet, at mayo’en har fået et grønt skær (jeg tænker, at det kommer fra soyabønnerne). Så jeg bruger kun Aldis soyarismælk, når jeg skal bruge mayo’en til at blande i noget andet – fx fuglekvidderen.

Et tip mere! 🙂

Så snart mayoen begynder at tykne, så bør du begynde at holde lidt igen med olien. Når mayoen har stået et kort øjeblik og lige har sat sig en smule, så bliver den noget tykkere. Så pas på, at du ikke får kommet for meget olie i, så kan den godt blive kedelig. Så start med en mayo, der er lidt til den tynde side, og se om ikke den arter sig, når den har stået i 2 minutters tid 🙂

Rating

  • (5 /5)
  • 27 ratings

Andre opskrifter i samme kategori