Veggie tikka masala

Veggie tikka masala

Indisk mad generelt hører til noget af min absolutte favoritmad. Jeg tror ikke du vil kunne nævne noget indisk, som jeg ikke kan lide. Der er fuld smæk på krydderierne i det indiske køkken, og mængden af forskellige krydderier i retterne gør virkelig, at maden får en helt anden dybde i smagen, end hvad man typisk ser i det nordiske køkken. Når det er sagt, så kommer det næppe heller som nogen overraskelse, at en af mine favoritrestauranter er Dhaba. Vi besøger gerne den, der ligger i Næstved, men har også været på den i Køge et par gange. I Næstved synes jeg der er lidt mere spark i chilien 🙂 Desværre har de for nyligt fjernet deres grøntsagstikka masala fra menukortet (dén og deres palak paneer var ellers mine to yndlingsretter, så kæmpeøv!). Så nu har jeg jo været tvunget til at se om jeg ikke kunne få bikset en ordentlig tikka sammen … så på den måde kan man sige, at det både er godt og skidt, at de har fjernet den fra kortet (jeg holder dog på, at det er mest skidt! 🙂 )

Tikkaen er superlækker, fordi der både er det sovsede og cremede element, men samtidig også nogle gode store stykker grøntsager med et spicy kick til slut. SÅ lækkert! Den jeg har lavet her er med ret tilfældige grøntsager, forstået på den måde, at jeg faktisk bare tog nogle af de sidste grøntsager vi havde i grøntsagskuffen og proppede dem i retten. Du vil sagtens kunne anvende andre grøntsager også – som jeg husker det, var der aubergine, squash, tomat og peberfrugt (og måske også løgbåde?) i Dhabas tikka masala, så den retning vil man med absolut succes også kunne gå i!

Rating

  • (4.5 /5)
  • 4 ratings

Andre opskrifter i samme kategori