Da jeg var teenager arbejdede jeg i et cafeteria i nogle år. Jeg arbejdede hver weekend, og hver eneste lørdag og søndag, var dagens første arbejdsopgave, at der skulle laves smørrebrød. Én af smørrebrødsvarianterne var leverpostej. Postejen var en fast del af smørrebrødssortimentet, og den blev altid lavet på præcis samme måde – postej, rødbede, agurkesalat, en agurkerytter (du ved en skive agurk, skåret halvt igennem og placeret henover smørrebrødet) og en lille dusk krydderurt. Og det er meget med tanke på det klassiske stykke smørrebrød med leverpostej, at dette stykke smørrebrød med svampepaté er blevet til. Det bliver nærmest ikke mere klassisk end dette (nå ja, bortset fra, at leverpostejen nu er skiftet ud med en plantebaseret og kødfri variant 🙂 ).

Smørrebrød med hjemmelavet svampepaté
-
- Forberedelsestid
- Minutter
-
- Tilberedningstid
- Minutter
-
- Mængde
- 2
- Sværhedsgrad Nem
Rating
- (5 /5)
- 4 ratings
- Opskrift
- Sådan gør du
- Anmeld Tekststørrelse
Ingredienser
- 2 skiver rugbrød
- En portion svampepaté - opskrift her
- 4 skiver syltede agurker
- 2 skiver syltet rødbede
- 2 kejserhatte (du kan også bruge hele bakken, og spise de tiloversblevende kejserhatte som chips :) )
- 1 spsk. sesamolie
- Salt
- Dild eller persille til pynt
Sådan gør du
- Start med kejserhattene: Skær kejserhattene i skiver på langs - ca. 1/2 cm i tykkelse.
- Jeg brugte min Actifry til at fritere kejserhattene: Ned i gryden med kejserhatte-skiverne og hæld sesamolien henover kejserhattene. Herefter indstillede jeg Actifryen på program 1 (den til pommes frites), og lod skiverne stege i 28 minutter.
- Hvis du ikke har en Actifry vil jeg tro, at du også kan stege dem på en pande i sesamolie.
- Når kejserhattene er færdigstegte, kværnes lidt salt henover.
- Kom et godt tykt lag svampepaté på de to stykker rugbrød.
- Anret med 1 skive syltet rødbede, 4 skiver syltede agurk, 3-4 kejserhatte-skiver og frisk dild.
- Serveringer: 2
- Klar på: 25 Minutter
- Måltid: Smørrebrød
- Diæt: Laktosefri, Vegansk
Vurdér opskriften
4 personer vurderede denne opskrift
Gennemsnitlig dating
Du kan blive den første til at kommentere!