Er du opvokset med at få skidne æg til påske? Eller er det noget, der er helt nyt for dig?
Selv er jeg opvokset med at få skidne æg til påske – og for mig er det nærmest indbegrebet af mormormad 🙂 Til de sidste mange påskesammenkomster jeg har været til i familien, har det været mig, der skulle stå for de skidne æg. Familien er ret vilde med det – faktisk så vilde med det, at det er blevet en fast del af vores julefrokoster også 🙂
Det er super nemt at lave – kan du lave en opbagt sauce, kan du også lave skidne æg 🙂
Jeg har ind imellem oplevet – blandt de, der ikke kender navnet i forvejen – at navnet virker lidt skræmmende på folk, men det er der jo faktisk ingen grund til. For egentlig er det jo bare smilende æg i sennepssovs 🙂
Ved du i øvrigt, hvorfor det hedder skidne æg?
Det kommer fra ‘gamle dage’, hvor man serverede skidne æg om lørdagen – og lørdag blev i gamle dage kaldt ‘skiden lørdag’.
Og hvorfor blev lørdagen så kaldt skiden lørdag? Jo, det var fordi lørdagen var vaskedag – det var altså en beskidt dag. Om dagen var det altså vaskedag og om aftenen var påskelørdag festdag – og så skulle der serveres skidne æg, for skidne æg, det var festmad.
Vurdér opskriften
5 personer vurderede denne opskrift
Gennemsnitlig dating
Du kan blive den første til at kommentere!