saltmandler

Saltristede mandler og cashewnødder

Jeg laver gerne saltristede nødder en gang i ugen (hvis ret skal være ret, er dette vel egentlig saltbagte nødder, tænker jeg). Det er ubetinget den snack, der bliver spist mest herhjemme. Efter vi er begyndt at spise saltede nødder, har vi praktisk talt mistet interessen for købeslik. Well, måske ikke helt – der ryger da en lakrids eller to ned en gang imellem 🙂 Men næsten!

Saltristede mandler & cashew-nødder

Jeg bruger som regel mandler og cashewnødder, og køber dem gerne hos Colombani, hvor de er økologiske og man kan få dem kilovis. Det er vist lidt billigere, end hvis man køber nødderne i et supermarked – i hvert fald, hvis de også skal være økologiske.

De sender også altid en lille gave med, når man køber hos dem, så jeg har både fået pistacienødder, chiafrø og ristede hasselnødder med oveni hatten. Det gør mig lidt glad hver gang 🙂 Så en stor anbefaling til Colombani herfra!

Saltristede pistacienødder

De pistacienødder jeg fik med gratis, smed jeg også med i puljen sammen med mandler og cashews, og det var ikke ringe! Faktisk virkelig lækkert. De er bare lidt dyrere, end hvad mandler og cashews er, så jeg er endnu ikke kommet mig helt over min nærighed og har fået købt en pose pistacienødder.

Tidsmæssigt passer det meget godt, at pistacienødder får lige så lang tid som mandler og cashewnødder

Saltristede macadamia-nødder

Jeg har også haft købt macadamianødder, som jeg også smed med i ovnen sammen med mandlerne og cashewnødderne. Og det skal man altså passe på med! Macadamianødderne skal SLET ikke have lige så lang tid som mandlerne og cashewnødderne skal. De blev helt mørke og tæt på uspiselige 🙁 Jeg tænker, at det nok har noget med det høje fedtindhold at gøre.

Jeg skal have givet macadamia-nødderne et skud mere, men jeg tror jeg skal nøjes med at give dem 15 minutter ved 120 grader næste gang, og så se, hvordan de ser ud.

Tålmodighed er vejen frem

Anyways, nødderne er ultranemme at lave. Det sværeste er i virkeligheden at have tålmodighed nok til at lade nødderne ligge og køle af, efter de er kommet ud af ovnen. Undlader du dette, risikerer du, at nødderne bliver bløde. Og så er det altså slet ikke samme oplevelse!

Tip til justering af mængderne

Mængden af salt og vand kan ret nemt justeres, hvis du skal lave færre eller flere nødder – du skal bruge en fjerdedel mængde salt i forhold til vand. Så hvis du bruger 50 gram salt, skal du bruge 2 dl vand (svarende til 200 gram), hvis du bruger 25 gram salt skal du bruge 1 dl vand osv. Så du kan ret nemt fordoble eller halvere opskriften efter behov.

Rating

  • (4.4 /5)
  • 5 ratings

Andre opskrifter i samme kategori