vegansk rødvinsglace

Rødvinsglace med portvin (vegansk)

Mm, mm, mmm! Denne her rødvinsglace er så åndssvagt lækker, at min mund løber i vand, bare af, at jeg sidder og skriver om den. Og så er den super nem at lave! Faktisk passer den det meste af tiden bare sig selv, så det eneste du skal holde øje med, er, at den ikke koger alt for meget ind.

Du kan fx servere den sammen med fyldte portobello svampe, lækre hasselback-kartofler og en grøn salat.

Ingredienserne kan muligvis være lidt svære at få fat i – mælkebøtte wonigen fandt jeg i Meny og svampefonden fandt jeg i et asiatisk supermarked. Jeg ved også at Oscar laver en svampefond, men det er endnu ikke lykkedes mig at finde den nogen som helst steder. Hvis du er stødt på svampefonden fra Oscar, så må du meget gerne smide en kommentar om, hvor du har fundet den.

Variationsmuligheder

Som nævnt kan nogle af ingredienserne til rødvinsglacen være svære at få fat i, så nedenfor er alternative versioner, som jeg selv, med succes, har testet af:

  • I stedet for mælkebøttewonig kan du anvende ahornsirup.
  • I stedet for sherryvineddike kan du nøjes med balsamico. Så skal du blot bruge 1,5 dl balsamico i stedet for 1 dl.
  • I stedet for shiitakesvampe, kan du anvende brune svampe.
  • I stedet for rødløg kan du anvende zittauerløg (alm. gule løg).
  • I stedet for portvin kan du anvende madeira.
  • Du kan snildt udskifte persilleroden med andre hvide rodfrugter. Jeg har med succes anvendt både knoldselleri og pastinak.

Rating

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Andre opskrifter i samme kategori