Ris er i sig selv ikke det mest spændende i verden, men få ting slår en god risotto. Den ostede smag fra parmesanen – som i dette tilfælde er Violife Prosociano – og den aromatiske smag fra safranen. Det er så simpelt og så lækkert – noget man jo faktisk kan sige om langt det meste mad, der kommer fra Italien 🙂

Risotto milanese (vegansk)
-
- Forberedelsestid
- Minutter
-
- Tilberedningstid
- Minutter
-
- Mængde
- 2
- Sværhedsgrad Nem
Rating
- (4.8 /5)
- 3 ratings
- Opskrift
- Sådan gør du
- Anmeld Tekststørrelse
Ingredienser
- 1 finthakket løg
- 250 g risottoris
- 1 dl hvidvin
- 7 dl kogende vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 8 safrantråde udblødt i 1 spsk. kogende vand
- 2 spsk. plantesmør
- 1 dl groftrevet Violife Prosociano
- 1/2 tsk. salt
- Lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smelt en spsk. plantesmør på en varm pande.
- Svits løget i smørret i et minuts tid.
- Tilsæt risene og lad dem stege med i et par minutter, mens du rører.
- Tilsæt hvidvinen og lad det koge væk.
- Tilsæt vandet 1-2 dl ad gangen - lad det koge næsten væk hver gang, inden du tilsætter vand igen.
- Når du har ca. halvdelen af det kogende vand tilbage, tilsætter du "safranvandet".
- Risene er færdige, når der stadig er let bid i dem. Det plejer at passe meget godt med 7 dl, men testsmag gerne risene, når du er ved at være igennem vandet.
- Tilsæt Violife Prosociano og en spsk. plantesmør og rør det sammen med risene.
- Risottoen skal være let flydende, når du serverer den. Bliver den for fast, tilsætter du en smule mere vand.
- Servér :)
- Serveringer: 2 portioner
- Klar på: 25 Minutter
- Ret:Tilbehørsretter
- Måltid: Hovedretter
- Diæt: Glutenfri, Laktosefri, Vegansk
Vurdér opskriften
3 personer vurderede denne opskrift
Gennemsnitlig dating
Du kan blive den første til at kommentere!