Pommes anna beskrives måske bedst som en slags kartoffellasagne. Det tager lidt tid at lave, fordi der ender med at være temmelig mange lag af de papirstynde kartoffelskiver. Det er dog tiden værd! Pommes anna smager ganske enkelt fantastisk!

Pommes anna med trøffel (laktosefri)
-
- Forberedelsestid
- Minutter
-
- Tilberedningstid
- Minutter
-
- Mængde
- 6 portioner
- Sværhedsgrad Nem
Rating
- (5 /5)
- 3 ratings
- Opskrift
- Sådan gør du
- Anmeld Tekststørrelse
Ingredienser
- 1 kg store kartofler (jo større kartoflerne er, jo kortere tid tager det at lave pommes anna'en)
- 50 g laktosefrit smør
- 1 lille trøffel
- Salt
- 2 ildfaste fade, hvoraf det ene kan gå ned i det andet som pres
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt på et mandolinjern.
- Riv trøflen, smelt smørret i mikrovovn og bland de to ting sammen.
- Det ildfaste fad, der ikke skal bruges som pres, pensler du med trøffelsmørret.
- Læg et lag af kartoflerskiver i fadet - gerne taglagte.
- Drys lidt salt over første kartoffellag.
- Læg et nyt kartoffellag og pensl så med trøffelsmør - fortsæt skiftevis med salt mellem hvert lag og trøffelsmør mellem hver lag. Slut af med trøffelsmør på toppen.
- Læg et stykke bagepapir henover kartoflerne og sæt dit 'pres-fad' henover. Læg så meget vægt som muligt på presfadet.
- Bag kartoflerne i ovnen ved 160 grader varmluft i 60 minutter - med bagepapir og presfad henover.
- Efter en time i ovnen kan du enten skære dem i kvadrater og servere dem med det samme, eller du kan køle dem ned til dagen efter og derpå skære dem i kvadrater og varme dem i ovnen i 15 minutter ved 160 grader lige inden servering.De er nemmere at skære i kvadrater, når de er kølet ned.
- Serveringer: 6
- Klar på: 105 Minutter
- Ret:Tilbehørsretter
- Måltid: Hovedretter
- Diæt: Glutenfri, Laktosefri
Vurdér opskriften
3 personer vurderede denne opskrift
Gennemsnitlig dating
Du kan blive den første til at kommentere!