Lakseceviche

Lakseceviche

Ceviche er en peruviansk ret, som oftest bliver lavet med hvid fisk – fx torsk, som også er tilfældet i Brdr. Prices meget populære opskrift.

Jeg har dog med stor succes haft lavet ceviche med mange andre typer af fisk og skaldyr – og min oplevelse er, at det nærmest kun er fantasien og kreativiteten, der sætter grænser. Her kommer en version med laks, men alternativer kunne også være kammuslinger og jomfruhummere.

Ceviche laves nærmest som med råmarinering – og så alligevel ikke helt. Selvom fisken ikke er stegt, bagt eller på anden måde opvarmet, så er den faktisk tilberedt alligevel. Syren fra limefrugterne sørger for at tilberede laksen – du vil tydeligt kunne se det på fisken, når cevichen er færdig. Fisken skifter farve og konsistens på præcis samme måde, som hvis du havde opvarmet den.

Hvis du skal imponere gæster eller familie med lækker mad, så kan jeg virkelig kun anbefale dig at lave denne ret – den er super nem at lave, og jeg har altid kun modtaget ros for den 🙂 Bonus er så også, at den med fordel kan laves lidt tid i forvejen, så du kan koncentrere dig om andre forberedelser 🙂

Rating

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Andre opskrifter i samme kategori