Da jeg var barn var jødekager mine favorit-julesmåkager. Tror det mest havde noget med kanelsukkeret at gøre. Kanel har jeg aldrig kunnet stå for – selv i dag, går jeg aldrig af vejen for en god kage med kanel i. Det er altså bare lækkert! 🙂 Men hvad angår småkager, må jeg nok indrømme, at jødekagerne har måttet afgive førstepladsen til fordel for de lidt mere komplekse brunkager. Ikke desto mindre, er jeg selvfølgelig nødt til at have min tidligere favoritsmåkage på bloggen – og selvom det måske ikke længere er min yndlingssmåkage, så er det jo altså ikke sådan, at jeg siger nej tak til en lækker hjemmebagt jødekage. Og med denne opskrift, vil der næppe heller være nogen, der siger nej tak til dine hjemmebagte jødekager – men hvis de alligevel gør, så må det vist siges at være deres tab 😉

Hjemmelavede jødekager
-
- Forberedelsestid
- Minutter
-
- Tilberedningstid
- Minutter
-
- Mængde
- 100
- Sværhedsgrad Nem
Rating
- (5 /5)
- 1 rating
- Opskrift
- Sådan gør du
- Anmeld Tekststørrelse
Ingredienser
- 200 gram vegan block (eller anden smør)
- 125 gram sukker
- 250 gram hvedemel
- ¼ tsk. hjortetakssalt
- Mælk til pensling
- Kanelsukker (halv kanel og halv sukker)
- Mandelsplitter eller hakkede mandler
Sådan gør du
- Skær smørret i små stykker og pisk det sammen med sukkeret.
- Bland mel og hjortetaksalt.
- Tilsæt melblandingen og pisk det ud i smørblandingen. Ælt gerne dejen med hænderne for at få den til at hænge helt sammen.
- Del dejen op i lidt mindre dele og rul hver del ud, så du har en flad småkagedej, der er ca. 3-4 mm tyk. Nu kan du enten vælge at udstikke småkagerne (jeg har fx udstukket mine i former af rensdyr, juletræ, hjerter, kagemænd og kagekoner ;) ), men hvis du ikke har udstikningsforme til det, kan du også sagtens nøjes med at lave cirkelformede jødekager. Smagen er med garanti lige så god uanset formen :)
- Læg småkagerne på en bradepande beklædt med bagepapir, pensl med mælk og drys med kanelsukker og mandelsplitter eller hakkede mandler.
- Bag jødekagerne i ovnen ved 180 grader varmluft. Start med at give dem 4 minutter og se hvordan de ser ud - de skal være let gyldne. Har de ikke fået nok giver du dem 1 minut eller 2 mere. Men sørg for at holde øje med dem undervejs.
- Måltid: Desserter & snacks
- Diæt: Laktosefri, Vegansk
Vurdér opskriften
1 personer vurderede denne opskrift
Gennemsnitlig dating
Du kan blive den første til at kommentere!