Greenie med grønkål & avocado

Greenie med grønkål & avocado

Jeg vågnede i morges med ondt i halsen og så tilstoppet næse, at jeg nærmest ikke kunne trække vejret. Når jeg har det sådan, så plejer jeg at spise en masse ingefær og hvidløg. Jeg har en idé om at mit imuunforsvar bliver styrket af ingefær og hvidløg. Om det i virkeligheden gør en forskel eller ej, ved jeg faktisk ikke. Men uanset om det kurerer sygdom eller ej, så kan du med god samvittighed drikke denne greenie, som er spækket med sunde grøntsager og masser af vitaminer. Den smager skønt … og måske styrker den også dit imuunforsvar 😉

Masser af smag i en greenie

Jeg synes det lækre ved en greenie er, at man virkelig kan skrue helt op for smagen med krydderier og lignende. Jeg er meget mere til greenies, end til smoothies. Smoothies har jeg aldrig rigtig været fan af. Men jeg er heller ikke super meget til det søde køkken og ej heller til frugt (i hvert fald ikke de søde frugter). Jeg har altid været mere et madøre – i det salte køkken forstås. Så en grøn smoothie, det kan jeg godt klemme ned 🙂

Vitaminer & mineraler i greenien

Der er godt med vitaminer den grønne smoothie. Tomat, grønkål, agurk og avocado indeholder hver især 7 forskellige vitaminer, nemlig A-vitamin, C-vitamin, B1- og B2-vitamin, B6-vitamin, E-vitamin og K-vitamin.

Foruden vitaminerne får du også mineraler som fx calcium, magnesium og jern – alle tre mineraler, som findes i hver enkelt af ingredienserne (bortset fra vandet og salten).

Variationstips til greenien

Vi havde desværre ikke mere chili, men jeg vil tro, at du med fordel ville kunne tilsætte lidt chili til denne greenie. Det skal jeg i hvert fald prøve næste gang jeg laver den – er ret overbevist om, at det kun vil gøre den bedre, at den lige får lidt mere ‘spark’.

Jeg har også overvejet om jeg skulle prøve at komme lidt kokosmælk i, fordi vi havde lidt til overs fra weekenden, hvor jeg lavede Pina Colada. Jeg tænker, at den nok vil blive lidt mere cremet af det. Men jeg er lidt mere i tvivl om, hvorvidt smagen af kokosmælk vil være et godt match til greenien. Jeg tror jeg giver det en shot næste gang – om ikke andet, så bare i halvdelen af portionen. Så skal jeg nok give en tilbagemelding på, om det fungerer med kokosmælk i greenien. 🙂
Edit 27/2-2020: Allerede dagen efter lavede jeg en greenie med kokosmælk – den finder du her: Greenie med grønkål & kokosmælk

Vurdering

  • (5 /5)
  • 10 ratings

Andre kiggede også på disse opskrifter:

Websitet anvender cookies. Informationer deles med tredjepart. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk