Rødvinsglace er i en helt, helt andet klasse end sauce. Det smager så intenst og lækkert, så det næsten er svært at beskrive. Min mund løber faktisk i vand alene ved tanken om rødvinsglade 😀
Uanset om du har smagt rødvinsglace før eller ej, så må jeg virkelig anbefale dig at give denne et skud. Rødvinsglacen er super nem at lave – den passer faktisk sig selv det meste af tiden. Hvilket er en bonus, for så kan du jo koncentrere dig om andre retter 🙂
Glacen kan fx serveres med helstegt oksemørbrad og pommes anna.
Helt generelt synes jeg at rødvinsglace gør sig godt til særlige lejligheder, og vi plejer derfor at få det som en del af vores nytårsmenu, til fødselsdage og lignende større arrangementer eller mærkedage. Du ved – når det lige skal være lidt ud over det sædvanlige 🙂
Opskriften på rødvinsglace er inspireret af Gastromand.
Hej Katrine.
Den sauce lyder jo helt igennem sublim 😀
Kan man lave den helt eller delvist dagen før?
Hej Dennis,
Jeg har ikke prøvet det, så det bliver lidt gætværk 🙂 Men altså, den bliver meget tyk og klistret sirupsagtig, når den bliver kold, så hvis du laver den dagen i forvejen, ville jeg nok undlade at koge den helt ind, og så ville jeg først montere med smør lige inden servering på dagen. Så tror jeg sagtens det kan blive godt 🙂
Hej Katrine
Jeg har prøvet din opskrift på Rødvinsglace med madeira flere gange og den er bare fantastisk. Jeg tror dog, der er en fejl i opskriften. Du skriver der skal 2,5 l vand i, jeg tror det skal være 2,5 dl vand. Det har jeg i hvertfald brugt, de gange jeg har brugt opskriften.
Hilsen Kirsten
Hej Kirsten,
Du har helt ret i, at 2,5 l vand er for meget. Der må være gået noget galt da jeg har skrevet opskriften ind – tak fordi du skrev og gjorde opmærksom på det.
Jeg har rettet det til 0,75 l, som var det jeg brugte, da jeg lavede den i sidste uge – men mængden af vand afhænger helt af, hvor lang tid du har til at koge den ind. Så hvis du ikke har så lang tid til det, så fungerer 2,5 dl helt sikkert super!
Rigtig godt nytår