gazpacho

Gazpacho (vegansk)

Italiensk og spansk mad – bliver det meget bedre? Ikke for mig i hvert fald 🙂

Gazpacho er en spansk … eller nok egentlig andalusisk ret. Og også en af mine yndlingsretter – mest om sommeren, men jeg spiser den faktisk også gerne om vinteren. 🙂 Når gazpachoen er bedst er den både lidt syrlig og lidt sød. Det er i hvert fald sådan jeg bedst kan lide den.

Den aller-allerbedst gazpacho jeg nogensinde har fået – og som jeg desværre ikke selv har kunnet genskabe fuldstændig – var på en dansk restaurant i Paris. Suppen var sødmefuld på en måde som jeg aldrig har smagt det før. Faktisk troede jeg, at der var kommet sukker i, men det forsikrede ejeren af restauranten mig om, ikke var tilfældet. Hans forklaring på smagen var simpelthen, at tomaterne modner på en helt anden måde i Frankrig end de gør i Danmark (og Holland, hvor mange tomater kommer fra). Hvilket jo også giver mening, eftersom der ofte er noget mere sol i Frankrig end i Danmark 🙂 Anyways – jeg må nok bare indse, at jeg ikke kommer til at kunne lave en gazpacho, som den vi fik i Paris – i hvert fald ikke så længe vi bor i Danmark 🙂

P.s.
Det virker måske nok lidt mærkeligt at tage helt til Paris for så at spise dansk mad. Men da vi havde fået flere anbefalinger til denne restaurant, valgte vi at besøge den – og det fortrød vi ikke! Skal du til Paris, kan jeg derfor også varmt anbefale dig at besøge La Petite Sirène de Copenhague – restauranten er i øvrigt også med i Michelin-guiden.

Rating

  • (5 /5)
  • 5 ratings

Andre opskrifter i samme kategori