Denne chokoladekage er ret tung, så selvom det ikke ser ud til, at der er til 20 personer, så kan det faktisk godt lade sig gøre, fordi de fleste kun spiser et lille stykke. Den er super lækker, og chokoladesmagen er meget dyb! Jeg har fået ros for kagen, hver evig eneste gang, jeg har bagt den – så vælger du at lave denne kage, er du nærmest garanteret glade gæster (eller kolleger). 🙂

Gateau marcel (laktosefri)
-
- Forberedelsestid
- Minutter
-
- Tilberedningstid
- Minutter
-
- Mængde
- 20 portioner
Rating
- (5 /5)
- 3 ratings
- Opskrift
- Sådan gør du
- Anmeld Tekststørrelse
Ingredienser
- 300 g mørk chokolade uden mælkepulver (jeg bruger halvt 85% og 70%)
- 300 g laktosefri smør
- 300 g sukker
- 7 æggehvider
- 10 æggeblommer
- Evt. bær til pynt
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade over vandbad.
- Del æggeblommer og æggehvider i to store røreskåle. Husk, at det er vigtigt, at der ikke kommer æggeblomme ned i æggehviderne. Æggeblommer indeholder fedt, og hvis der kommer fedt ned i æggehviderne, vil de ikke kunne piskes stive. Derfor skal du også sørge for, at piskerisene er helt rene. Tilsæt også de pasteuriserede æggeblommer til skålen med blommer.
- Tilsæt 150 g sukker til skålen med blommer og 150 g sukker til skålen med hvider.
- Pisk sukker og blommer i minimum 5 minutter og indtil massen er lys og luftig og sukkeret ikke knaser mere.
- Pisk hvider og sukker stift.
- Rør chokolade-/smørmassen i skålen med sukker og blommer og vend til sidst hvide-massen i også.
- Halvdelen af massen kommes i springform(e) og bages ved 175 grader almindelig ovn i ca. 25 minutter – eller indtil du kan stikke en syl i kagen uden, at der klæber dej fast på, når du trækker sylen op igen.
- Når kagen er let afkølet, kan du føre en skarp kniv rundt i kanten af formen, så kagen slipper i kanten.
- Tag kagen ud af springformen og kom resten af chokolademassen henover.
- Jeg synes det er svært at få kagen til at se pæn ud, ved bare at hælde moussen ud over, så jeg plejer at tag en gaffel og “køre rundt i cirkler”, så der laves et 'mønster'
- Lad kagen stå til afkøling i nogle timer - eller natten over, hvis tiden er til det.
- Pynt evt. med frysetørrede bær lige inden servering.
- Serveringer: 20
- Klar på: 130 Minutter
- Måltid: Desserter & snacks
- Diæt: Glutenfri, Laktosefri
Vurdér opskriften
3 personer vurderede denne opskrift
Gennemsnitlig dating
Du kan blive den første til at kommentere!