Focaccia er rimelig taknemmeligt brød at bage, synes jeg. Jeg anser ikke mig selv, som den bedste brødbager, men dette focaccia, synes jeg altid bliver godt. Og så er det også et plus, at der ikke er ret meget arbejde i at lave det 🙂

Focaccia med soltørrede tomater og ost
-
- Forberedelsestid
- Minutter
-
- Tilberedningstid
- Minutter
-
- Mængde
- 1 bradepande
- Sværhedsgrad Nem
Rating
- (4.8 /5)
- 2 ratings
- Opskrift
- Sådan gør du
- Anmeld Tekststørrelse
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 10 soltørrede tomater
- ½ dl olivenolie
- 8 dl hvedemel
- 100 g blød ost (jeg brugte brie, men det bliver også super lækkert med blåskimmel)
- Groft salt
Sådan gør du
- Smuldr gæret i lunkent vand og rør til det er helt opløst.
- Hak de soltørrede tomater groft og kom dem op i skålen med gær og vand.
- Tilsæt salt, olie og hvedemel og rør blandingen sammen. Slut af med at ælte dejen, så du får det hele med.
- Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i en time.
- Kom bagepapir på en bradepande og fordel dejen herpå. Jeg lagde et stykke bagepapir ovenpå igen, for nemmere at kunne fordele dejen på bagepladen.
- Skær osten i tern, fordel stykkerne på dejen og tryk dem til sidst ned i dejen.
- Lad dejen hæve i 20 minutter og tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Drys lidt groft salt på focacciabrødet, inden du sætter det i ovnen.
- Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.
- Efter 20 minutter stikker du en gaffel eller en syl i brødet. Hvis der sidder dej på når du trækker gaflen/sylen op, skal det have lidt længere - 5 minutter skulle kunne gøre det.
- Lad focacciabrødet afkøle på en rist og bræk det efterfølgende i
- Serveringer: 8
- Klar på: 115 Minutter
- Ret:Brød
- Måltid: Hovedretter
Vurdér opskriften
2 personer vurderede denne opskrift
Gennemsnitlig dating
Du kan blive den første til at kommentere!