daal

Dahl

Jeg har en kæmpe kærlighed til indisk mad. Indisk mad er nærmest indbegrebet af comfort food – gryderetter med masser af smag og det eneste du behøver for at kunne spise det, er en ske. Perfekt til en søndag foran fjernsynet.

Billig mad sidst på måneden

Udover at dahl (eller daal) er mega lækkert er endnu et plus, at det er en super billig ret at lave! Så hvis det er sidst på måneden og madbudgettet er helt nede at skrabe bunden, så er daal en god mulighed for at strække bugdettet. Herhjemme holder denne portion til ca. 3 dage (hvor vi både kan få det til frokost og aften!!). Jeg tror røde linser kan fås helt ned til mellem 8 og 15 kroner alt efter om de skal være konventionelle eller økologiske. Alt i alt lander man vel på ca. 30 kroner for denne portion, hvis du ellers har alle krydderierne på lager.

Herhjemme har vi ALTID linser, hakkede tomater, løg og ingefær på lager. Så jeg kan til enhver tid diske op med en dahl, uden jeg overhovedet behøver besøge supermarkedet.

Spar på kalorierne

Et af de få minusser, jeg synes der er ved indisk mad, er at det ofte er heeeelt vildt fedt. I hvert fald fra den indiske restaurant vi henter mad fra, når vi får indisk take away. Der kan man se, hvordan det nærmest svømmer i olie (eller faktisk at hele det øverste lag bare er olie). Specielt når der er rester, og de har stået på køl et døgns tid, så er fedtstoffet størknet og man kan virkelig se, hvor fed mad det er. Jeg synes, det er super ærgerligt, for jeg oplever ikke rigtig, at det er nødvendigt for smagen at bruge så meget fedtstof. Derfor har jeg også valgt at gå i stik modsatte retning, og lave denne dahl helt uden fedtstof. Hvis du gerne vil bruge fedtstof til at stege i, er der selvfølgelig intet problem i det. Men du kan jo også give det et shot uden, og se om du overhovedet synes, at det gør en forskel for smagen – det synes jeg i hvert fald ikke, at det gør. Og så kan du jo vælge at bruge de sparede kalorier et andet sted 🙂

Vurdering

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Andre kiggede også på disse opskrifter:

Websitet anvender cookies. Informationer deles med tredjepart. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk