Dadelkugler (veganske)

Dadelkugler (veganske)

Jeg har altid været en sucker for romkugler fra bageren. Disse dadelkugler smager ualmindeligt meget som romkuglerne fra bageren, og hvis du foretrækker store romkugler fremfor små trøffelkugler, så kan du snildt bare rulle dadelkuglerne større. De gange jeg har lavet dem som romkugler, har jeg fået 5 stk. af denne mængde.

Uanset om du vælger at lave dem som romkugler eller som små trøffelkugler (som i øvrigt er et sublimt alternativ til julens havregrynskugler!!), så er de vældigt vanedannede, og de kommer næppe til at holde i ret lang tid efter de er færdigrullet. 🙂

Opskriften er både vegansk og glutenfri, så de fleste kan være med uanset allergier m.m. I opskriften har jeg brugt rigtig rom, men denne kan du sagtens erstatte med romessens, hvis du gerne vil have trøflerne skal være alkoholfri.

Mht. dadlerne, så sørg for at købe dem i papæsken MED sten, og udsten dem selv. Min oplevelse er, at de er blødere og saftigere, end de dadler, der er pre-udstenet, og derfor egner de sig bedst til trøffelkugler.

Rating

  • (4.9 /5)
  • 4 ratings

Andre opskrifter i samme kategori