Citronfromage har været min favoritdessert siden jeg var barn! Dengang var det min mormor, der lavede den – uanset om vi var hjemme hos min mormor og morfar, eller vi var andre steder. Så var det min mormor, der havde citronfromagen med. Hendes var simpelthen den bedste. Da jeg blev lidt ældre – og hun også gjorde – overtog jeg opgaven med at sørge for citronfromage. Men selvfølgelig stadig udfra mormors gamle opskrift. Denne citronfromage er så tæt på mormors citronfromage, som vi overhovedet kan komme – når den altså skal være uden æg. Faktisk vil jeg nok vove at påstå, at der ikke er nogen, der vil kunne gætte, at det ikke er en helt traditionel citronfromage. Det kan du jo prøve at teste af, hvis du har nogen, der – som jeg – er en sucker for en fantastisk lækker citronfromage 🙂

Citronfromage (vegansk)
-
- Forberedelsestid
- Minutter
- Sværhedsgrad Nem
Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
- Opskrift
- Sådan gør du
- Anmeld Tekststørrelse
Ingredienser
- Saften af 2 citroner
- 1,5 dl aquafaba (vandet fra en dåse kikærter)
- 120 g sukker
- 250 ml piskbar sojafløde - jeg brugte den fra Alpro
- 1 toppet teske agar agar
- Evt. 1 knsp. gurkemeje (kun for farvens skyld, så kan udelades)
Sådan gør du
- Pisk aquafabaen i et par minutter, og tilsæt sukkeret af tre omgange - dvs. tilsæt ca. 1/3 og pisk videre i et par minutter, og fortsæt sådan til du har tilsat alt sukkeret og aquafabaen har marengskonsistens. Konsistensen skal ende med at være sådan, at du får små bjerge/toppe, når du dypper piskeriset i marengsen og marengsen skal være sej og fast i det.
- Pisk sojafløden stiv.
- Varm citronsaften op i en gryde.
- Kom agar agaren i en lille skål, og tilsæt et par teskefulde af den varme citronsaft og rør det godt sammen. Tilsæt evt. lidt mere citronsaft, til du får en jævn konsistens. Når du har en jævn konsistens hælder du blandingen op til den resterende citronsaft (hvis du tilsætter gurkemeje, kan du du gøre det nu), og koger det igennem i 2 minutter.
- Tag gryden af varmen og kom et par spiseskeer flødeskum op i gryden og bland det, så du sænker temperaturen lidt.
- Vend herefter citronblandingen i sojafløden. Undgå at piske, så du stadig har en luftig masse efter citronen er vendt i.
- Vend tilsidst din stiftpiskede aquafaba - marengs - i. Igen skal du undgå at piske, men blot vende det i, så du stadig har en luftig masse.
- Overfør citronfromagen til den skål du vil servere i og sæt den på køl i mindst et par timer.
- Inden servering kan du pynte af med flødeskum eller - som på billedet her - hakkede pistacienødder.
- Serveringer: 8
- Klar på: 40 Minutter
- Måltid: Desserter & snacks
- Diæt: Glutenfri, Laktosefri, Vegansk
Vurdér opskriften

2 personer vurderede denne opskrift
Gennemsnitlig dating
- (5 / 5)
2 Svar på Citronfromage (vegansk)
Skriv et svar Klik her for at annullere svar.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Wow det ser helt fantastisk ud! Jeg elsker citronfromage! Hvis man nu ikke har agar agar, men alm husblas – har du så nogen anelse om hvor meget man skal bruge? Jeg bor i udlandet, og har de andre ting, men ikke agar agar.
Uhh, jeg vil tro, at du skal bruge 2-3 blade. Jeg ville nok gå med 3.