Jeg er den vildeste bearnaisegris. Ikke kun den helt klassiske ægte bearnaise med masser af smør og æg. Nej, Knorrs, K-salats og Bänckes har jeg også sagtens kunne køre ned i rå mængder. Faktisk så rå mængder, at min kæreste synes jeg var en lille smule ulækker, når jeg gjorde det … Ikke at det holdte mig tilbage.
Anyway, da vi begyndte at spise vegansk, var det desværre slut med min yndlingssauce. Jeg har selvfølgelig tænkt, at jeg skulle prøve at finde et alternativ, og det første alternativ jeg forsøgte mig med fra noget færdigkrydderi, der hed “Bearnaise mayo”. Den var fra Bad Butcher og var slet ikke pengene værd.
Denne hjemmelavede bearnaise, synes jeg til gengæld er “alle” pengene værd (den er nem, hurtig og relativt billig. Men selv hvis den ikke have været det 😉 ), og den rammer dem jeg har været vant til fra tidligere rimelig godt, hvis jeg selv skal sige det. Og jeg kommer helt sikkert til at lave den veganske bearnaise MANGE gange fremover!
Jeg serverede bearnaisen til veganske schnitzler fra Aldi, kogte nye kartofler og broccoli. SUPER hurtig og nem mad. Det der tog længst tid at lave var faktisk at koge kartoflerne.
Hej Katrine!
Kunne godt tænke mig at prøve denne i aften. Men er der ikke for lidt smør, til mængden af mel?`
OBS: Jeg har aldrig lavet sovs før, så jeg spørg som en dummie.
Hej Emil,
Jeg går gerne med 2 dele smør og 3 dele mel, når jeg laver opbagninger – det svarer til det i opskriften. Du kan dog sagtens tilsætte mere smør uden det gør noget, men det er ikke nødvendigt for at saucen fungerer 🙂
God fornøjelse med saucen 🙂
Takker. Jeg brugte så også mandel-drik i stedet for soja”mælk”. Dog synes jeg at jeg skulle bruge langt mere end 2dl.
Okay, jamen, det kan både være, at der er lidt forskel på, hvordan de forskellige mælketyper arter sig, og så kan det selvfølgelig også have noget at gøre med, hvilken konsistens, man foretrækker sin sauce i 🙂 Men dejligt, at du fik det til at lykkes 🙂