Mit navn er Katharina – shocking, I know ;). Jeg er 32 år gammel, og så er jeg lidt af en madentusiast 🙂 På alle måder! Jeg elsker at spise mad lige så meget som jeg elsker at lave den. Jeg elsker også at besøge nye restauranter og hente inspiration til ny mad jeg kan lave hjemme.

Jeg startede bloggen som en hobby i foråret 2016. Du vil kunne finde en del gluten- og laktosefri opskrifter på bloggen – og også en hel del veganske opskrifter.

Hvorfor vegansk/plantebaseret mad?

Jeg har prøvet et hav af forskellige kostretninger – fx LCHF, 5:2 med fastemad og low carb/low fat, bare for at nævne et par stykker. I juli 2017 besluttede jeg mig for at prøve at leve fuldstændig plantebaseret. Jeg har aldrig været den helt store kødspiser, så det var faktisk ikke en beslutning, jeg havde specielt svært ved at træffe eller efterfølgende holde.

Når jeg skriver plantebaseret og ikke vegansk, så er det helt bevidst. Jeg er nemlig ikke veganer. En veganer undgår så vidt muligt animalske produkter i alle aspekter af livet. Jeg, derimod, spiser vegansk mad, når jeg laver mad hjemme, men jeg spiser typisk det der bliver serveret, når jeg er ude, hvad enten ude er hjemme hos familie og venner, eller det er et restaurantbesøg. Jeg foretrækker dog stadig, når jeg er ude, at undvære kødet, så når jeg spiser ude, nærmer jeg mig nok nærmere en vegetarisk kost.

Ændringen til plantebaseret kost skete for mig, som for rigtig mange andre (efter hvad jeg kan se i diverse Facebook-grupper), efter jeg havde set What the Health på Netflix. Min plan var til at starte med, at jeg ville teste det i 2 uger og se om det gjorde en forskel i forhold til generelt velvære. Jeg har valgt at fortsætte med plantebaseret mad indtil videre, da jeg rigtig godt kan lide den følelse i kroppen, som maden giver mig. Og fordi maden er virkelig lækker!

Anyway – velkommen til! Jeg håber du bliver inspireret af mine opskrifter 🙂

Hvorfor har jeg valgt at kalde bloggen Katrines madblog, når jeg hedder Katharina …

… tænker du måske.
Det har jeg fordi min kæreste har kaldt mig Katrine siden vi mødte hinanden og inden vi blev kærester. Ikke fordi han ikke vidste, hvad jeg hed ( 😉 ), men som et kælenavn og med inspiration fra Matador, hvor grisehandlerens kone netop hedder Katrine. Husker du Katrine? Klog, stærk og retskaffen – ikke den værste at blive sammenlignet med 😉

Kontakt

Du kan kommentere på de opskrifter jeg lægger op, ved at klikke på fanen ‘Anmeld’. Og gør det endelig, jeg bliver så glad, når der bliver kommenteret på mine opskrifter! 🙂

Hvis du gerne vil i kontakt med mig, er du meget velkommen til at skrive til mig på hej@katrines-madblog.dk