Laktosefri

Her finder du rigtig mange laktosefri opskrifter. Og der kommer hele tiden flere til :)

Min oplevelse er, at der er flere og flere, der opdager, at de enten har laktoseintolerance eller laktoseallergi. I et land som Danmark, hvor mejeriprodukter i den grad har været i højsædet i årtier og der derfor er mejeriprodukter i RIGTIG mange retter, så kan det godt være lidt træls.

Heldigvis er det ikke så svært at lave laktosefri retter, som det har været. I dag er der nærmest ikke den type mejeriprodukt du ikke kan købe i en laktosefri variant. Nogle af retterne du finder her, er derfor også helt almindelige retter, hvor der blot er anvendt laktosefri mejerprodukter.

Men langt de fleste retter du finder her, er faktisk retter, hvor der slet ikke indgår mejeriprodukter – hverken med eller uden laktose. Mange af retterne, der er laktosefri er samtidig også glutenfri. For at se om en ret er laktosefri OG glutenfri, skal du tjekke allernederst på opskriften, hvor den vil være tagget med glutenfri og laktosefri.

Der er en god mængde af både laktosefri (og glutenfri) aftensmad-retter, frokostretter og desserter. Kig evt. også under veganske retter, som ALTID er laktosefri, men dog ikke altid glutenfri – igen, der skal du kigge efter tags’ne.