hermès tørklæde

Ægte Hermès tørklæde – sådan spotter du et fake

Jeg er for nyligt blevet ret forelsket i Hermès tørklæder. Jeg synes de er et virkelig smukt accessory. Jeg kan godt lide den klasse de tilfører selv simpelt tøj.

Men … på trods af, at jeg har et ret veludviklet shopping-gen, har jeg også lovet mig selv, at jeg ville skære kraftigt ned på indkøb af nyt tøj. Så jeg er begyndt at købe størstedelen af mit tøj på Trendsales. Det var en beslutning jeg traf mest af hensyn til miljøet, men for at være helt ærlig, så er min økonomi altså også ret glad for det valg!

Men én af de ting man ikke bare kan tage for givet, når man køber brugt er ægtheden af en vare. Hvis der er kvittering med, så bør det jo som udgangspunkt ikke være noget problem. Men hvis du køber varer uden at få kvittering med, så bør du gøre, hvad du kan for at verificere varens ægthed.

Min tjekliste til at spotte et kopitørklæde

 • Kanten skal være rullet og håndsyet. Hvis det er maskinsyet kant, er tørklædet med sikkerhed fake.
 • Kanten skal være rullet mod den side, hvor farvetrykket er mest levende/lysende/klart.
 • Hermès skal være påtrykt med korrekt accent – dvs. hvis brandet er påtrykt Hermés eller Hermes, så er det også et tegn på at tørklædet er fake.
 • Designeres underskrift skal være at finde på tørklædet.
 • Tørklædet skal være mærket med copyright – fx Hermès – Paris ©. Hvis copyright-mærket mangler og måske endda er erstattet af en cirkel med et H i, så er det endnu et tegn på at tørklædet er fake.
 • Prisen. Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det det sandsynligvis. Hvis sælger er villig til at sælge langt under prisen for andre tilsvarende tørklæder, så bør du nok overveje muligheden for at det er en kopivare.

Hvis du kender til andre kendetegn, så man kan undgå at blive snydt ved at købe et falsk Hermès tørklæde, så del det gerne i kommentarerne.

Rullet og håndsyet kant
Hermès copyright
Underskrift af designer + korrekt format af brandet HERMÈS

4 Svar på Ægte Hermès tørklæde – sådan spotter du et fake

 1. Rebekka 10/04/2021 på 13:36 #

  Hej Katrine :))
  Tusinde tak for din guide!
  Kender du til hvordan man spotter et ægte/fake Chanel silketørklæde?

  • Katrine 15/04/2021 på 11:56 #

   Hej Rebekka,
   Velbekomme da 🙂

   Nej, Chanel-tørklæder har jeg desværre ingen erfaringer med. Jeg har dog købt Chanel-tasker, og kan se, at noget af det der ofte er dårligt lavet på (i hvert fald nogle af) kopierne er logoet. I flere tilfælde er C’erne enten for åbne eller for lukkede i sammenligning med det ægte. Så det var i hvert fald noget jeg ville kigge efter. Hvis du har forelsket dig i et specifikt, hvor der ikke er kvittering med, så ville jeg nok prøve at søge efter en engelsk guide – fx denne https://www.youtube.com/watch?v=uMkHtleFhow.

   Og hvis jeg er det mindste i tvivl, ville jeg altid holde mig til at købe med kvittering 🙂

   Bedste hilsner

 2. Anna 04/04/2020 på 20:30 #

  Hej Katrine

  Hvad med pris: 1500kr for et meget lidt brugt tørklæde (90×90)
  Tyder det på fake?
  Mvh
  Anna

  • Katrine 04/04/2020 på 20:57 #

   Hej Anna,
   Nej, det synes jeg ikke nødvendigvis, at det gør. Det har jeg tidligere haft købt ægte Hermès tørklæder for. Der bør du i stedet se på de andre ting – fx copyright, håndsyet kant og stavningen/accenten på Hermès.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.